O Nama – Tić Sirup – sirup smreke (borovih iglica) i Trputca

Tić Sirup – sirup smreke (borovih iglica) i Trputca

Dobrodošli na našu web trgovinu!

(+385) 95 8881 281

smreka_grana ljeva
smreka_grana desna
mala_grana smreke

100% PRIRODNI PROIZVODI

Sirupi umanjuju tegobe za bronhitis, astmu, alergije, KOPB, upalu pluća...

Posebnu pažnju posvećujemo samoj izradi sirupa te se staklenke pune istog dana kada su i ubrane kako bi zadržali maksimalne količine vitamina A i C te eteričnih ulja. Sirup od Smreke (borovih iglica) – umanjuje tegobe kod: bronhitis, astma, alergija, KOPB-a, upala pluća, respiratornih infekcija, pomaže u jačanju imuniteta, olakšava disanje i smiruje kašalj. Sirup od Trputca preporučuje se za jačanje imuniteta, kod suhog kašlja, upala grla, upala pluća, laringitisa, streptokoka, otvaranje apetita kod djece…

branje-mladih -izdanaka-smreke
sirup-smreka - tegla

naša priča

Kako je sve počelo

Kao što većina stvari u životu počinje slučajno, dozvolite da vam ispričamo i našu priču. Više iz nekog interesa i izazova, započeli smo se upoznavati sa samoniklim biljem kao što je Gospina trava, Čubra, Medvjeđi luk, Stolisnik, Trputac. Kroz razne literature i internet sve više smo otkrivali koliko iste imaju utjecaj na zdravlje, pa smo uz edukaciju i informacije koje smo doznali krenuli pripremati prve proizvode i ljekovite pripravke od istih. Na početku, nama je to bio izazov, ali mnogima se to učinilo interesantno, a mi smo bili totalno uzbuđeni, jer su ti naši proizvodi mnogima su bili ukusni te djelovali učinkovito za njihove zdravstvene tegobe. U dogledno vrijeme mnogi su naši klijenti sve češće spominjali sirup od Smreke (borovih iglica) te kako bi ga trebali imati u ponudi. Čuli smo za taj sirup i njegovu ljekovitost, ali nismo razmišljali o tome da ga pokušamo pripraviti, misleći da u današnje vrijeme malo tko ga želi koristiti, iako je taj sirup izrađivala baka moje supruge kako bi pomogla svojoj djeci, a poslije i unucima kod bronhitisa te za jačanje imuniteta.

Prvu godinu smo krenuli skromno sa malim zalihama (poslije smo to ustanovili), te smo bili uvjereni da će ta količina biti sigurno dovoljna do idućeg proljeća. Već u samom početku jeseni ostali smo na samo jednoj tegli pripravka koju smo planirali ostaviti za naše potrebe. Baš zbog toga se često sjetim jedne majke kojoj sam poklonila jednu od zadnjih bočicu sirupa od Smreke (od borovih iglica), jer je dobila informaciju da će joj to pomoći djetetu, nakon učestalih odlazaka na hitnu zbog njegovih problema s bronhitisom i otežanim disanjem.

Nedugo nakon primjene sirupa mi se javila i rekla da joj se dijete oporavilo i da više nije bilo gušenja te odlaska na hitnu, i odmah me je pitala dali može kupiti još sirupa. Objasnila sam joj da je to bila posljednja bočica koju sam ostavila za nas, ali sam se osjećala toliko sretno i ispunjeno, što sam na kraju taj isti sirup poklonila njoj. Nakon razgovora u kojem je bilo jako puno pozitivnih emocija i euforije zbog djelotvornog sirupa, ta ista majka naručila je dodatnih 10 bočica za iduću sezonu, rekavši mi: “Ne želim više biti bez toga u kući.”
Tako je naš izazov polako krenuo i u proizvodnju, te smo se već iduću sezonu ozbiljno pripremili jer je bilo sve više potražnje i pozitivnih komentara od mama koje više nisu htjele biti bez sirupa od smreke (borovih iglica) za svoje najmilije.

Košarica Zatvori